Ombudsutbildning den 28 april 2016 i Karlshamn.

De 3 ombuden från Olofström åkte till Karlshamn för en heldagars utbildning.

Dagen började med att Inga-Lill Johansson hälsade alla välkomna innan det serverades kaffe och alla fick i tur och ordning presentera sig och berätta om vad dom hade för förväntningar av dagen.
Det blev diskusion om att vlja ombud eller inte och åsikterna var många men varje Distrikt och Föreningen är egna självständiga enheter och gör som var och en vill.

Visionen för Reumatikerförbundet är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på Reumatismens gåta.

Mål och uppgifter som Reumatikerförbundet ska verka för:

* Bra för alla Reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen.
* Ta initiativ för att människor med Reumatisk sjukdom eller övriga sjukdommar i rörelseorganen ska få behandling som ger ökad livskvalitet.
* Att mobilisera resurser till forskning för att lösa Reumatismens gåta.
* Att inspirera och visa vägen till ett fullgott liv med Reumatisk sjukdom eller övriga sjukdommar i rörelseorganen.

Ingrid Cederlund förklarsde lite om hur Reumatikerförbundet - Reumatikerdistriktet och Reumatikerföreningarna är uppbyggda-
Det blev lite diskusion om hur vi vill att omvärlden ska uppfatta oss och om att vi ska ställa krav men inte gnälla.

Vi delade upp oss lite och diskuterade vilka roller vi har som Distrikt, Förening och Förtroendevald och fick sedan redovisa innan det blev dax för lunch.

Efter lunch så diskuterade vi bland annat verksamhetsplanering och att engagemang bygger mycket på mänskliga behov och att känna mening, att känna sig accepterad som jag är och att behövas.

Vad behöver ombuden?
* Utbildning.
* Träffar.
* Material och broschyrer.
* Budget.

Nu fick vi dela upp oss i våra egna föreningar och diskutera; Hur fungerar disgnosverksamheten i dag? och Hur vill vi att den ska fungera?
Efter redovisning så visade Ingrid Cederlund hemsidan och förklarade lite för dom som inte använder den så mycket och så blev det kaffe & kaka innan Inga-Lill Johansson avtackade Ingrid Cederlund och alla kände sig nöjda med dagen.